• Sztehlo Gábor Emlékév  – 2024

  A Holokauszt 80. és Sztehlo Gábor halálának 50. évfordulója alkalmából megrendezett emlékév, embermentőként emlékezik az evangélikus lelkészre, akinek kétezer ember, köztük több mint ezer, főleg zsidó gyermek köszönhette életét.

  Bővebben

 • Embermentők park avatása, koszorúzás

  Embermentő park avatása Sztehlo emlékséta 2024. május 8-án 16 órakor a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálatnál (1029 Budapest, Bátori u. 9.) várjuk kedves vendégeinket.

  Bővebben

 • Új fejezet projekt

  Simon Szonja, az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövetének mozgalma, amelynek keretein belül árvaházakba, ifjúságpszichiátriákra és egyéb segítő szervezetekhez jutnak el könyvek. A projekt során eddig közel 4000 könyvet adományoztak a Betűtészta Kiadó jóvoltából. Szonja a projekt kapcsán oklevelet kapott Svédország budapesti nagykövetségétől, valamint a Young Courage közösség tagja lett.

  Bővebben

 • Kocka projekt

  A nemzetközi projekt célja, hogy a fiatalok megismerjék az ENSZ által elfogadott emberi jogokat. A kocka 3x3x3 méter, amelynek belsejében a fiatalok egy szabadon választott témát dolgoznak fel emberi jogok témában, írásban, képekben, rajzban. A munka során együtt dolgoznak, gondolkodnak és beszélgetnek egymással és tanáraikkal.

  Bővebben

 • Az identitás kérdései

  Laczkóné dr. Tuka Ágnes politológus interaktív előadásai középiskolás diákok és egyetemi hallgatók részére.

  Bővebben

 • Embermentő séták

  A Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület rendhagyó városnézést kínál a magyar történelem egyik legviharosabb időszakát megismerni kívánók számára.

  Bővebben

Kidolgozás alatt

 • Virtuális könyvtár

  A RWEH Egyesület könyvtára célul tűzte ki, hogy virtuális formában összegyűjti, rendszerezi és feltárja a magyarországi embermentőkről szóló legfontosabb nyomtatott-, elektronikus- és audiovizuális publikációkat valamint forrásokat, fő hangsúlyt névadójára, Raoul Wallenbergre helyezve.

  Bővebben

 • Raoul Wallenberg mobil kiállítás

  A mobil kiállítást iskolákban, kultúrházakban, azaz olyan helyeken szeretnénk elhelyezni, ahol sokan látják és lehetőség van beszélgetésre is. A kiállítást olyan személyek fogják bemutatni, akik Wallenbergen kívül a többi embermentő munkáját és a történelmi kontextust is jól ismerik.

  Bővebben

Pályázati kiírás diákok számára:
SZTEHLO GÁBOR ÖRÖKSÉGÉNEK ÚJRAGONDOLÁSA – a Z generáció és a Gaudiopolis
A pályázat teljes szövege
==============
Kérjük
személyi jövedelem
adója
1 %-ával
támogassa a
Raoul Wallenberg
Emberség Háza Egyesületet!
Adószám:
19310840-1-41
bővebben

A hónap idézete:
"A csend a kínzót ösztönzi, soha nem a megkínzottat”
- Elie Wiesel

X