• Karig Sára-díj – 2024

  Karig Sára - díj

  Felhívás Információk és adatlap a Karig Sára-díj 2024 évi jelölésére

  Bővebben


 • Egyesületi közgyűlés

  Egyesületünk május 28-án 17 órakor tartja éves rendes közgyűlését a MAZSIKE helyiségében, Budapest, VI. Munkácsy Mihály u. 25. fsz. 3.

  Bővebben


 • Embermentők park avatása, koszorúzás

  Embermentő park avatása Sztehlo emlékséta 2024. május 8-án 16 órakor a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálatnál (1029 Budapest, Bátori u. 9.) várjuk kedves vendégeinket.

  Bővebben


 • Egyesületi tájékoztató 2.

  2023. Események: A Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület ….. 2024. Várható Események: … ======================== Ha felkeltettük az érdeklődését egyesületünk tevékenysége iránt, örömmel vesszük, További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra (www.wallenberghaz.hu), vagy keressen minket a Facebookon www.facebook.com/wallenberghaz. E-mail címünk:  info@wallenberghaz.hu Budapest, 2024. február 23.                                                                                                 Sipos András                                                                                                      elnök

  Bővebben


 • Adományok és nyilatkozat a személyi jövedelemadó 1 % – áról

  A Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület 2024-ben első alkalommal tudja fogadni a személyi jövedelemadó 1 %-át. Ahogy eddig minden évben, idén is gazdag programot állítottunk össze, amit szeretnénk megvalósítani, ezért kérünk mindenkit, akinek erre lehetősége van, – vagy adománnyal járuljon hozzá a költségeinkhez, Számlaszámunk: 16200010-10117286, Magnetbank. A közleménybe kérjük, írja be: „Adomány” – vagy személyi jövedelem adója 1 %-ával…

  Bővebben


 • “Young Courage” – Emberség díj átadó ünnepség 2023.

  A Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület, a megalakulása óta eltelt két év alatt, immár több olyan programot szervezett, amely szorosan kapcsolódik hitvallásunkhoz. A teljesség igénye nélkül…

  Bővebben


 • Gyászhír

  Megrendülten tudatjuk, hogy egyesületünk alapító tagja Somló Zsuzsa hosszú betegség után elhunyt.

  Bővebben


 • A BMSZC Neumann János Informatikai Technikumban átadták a Kockát.

  Kocka projekt 2023…

  Bővebben


 • Elköszönő

  Június 20-än egyesületünk néhány tagja meglátogatta a keköszönő Nagykövet Urat…

  Bővebben


 • Az emberség díj

  Tovább…

  Bővebben


 • Vitaverseny

  Április 5.-én a Neumann János Informatikai Technikumban lezajlott egyesületünk első, kísérleti vitaversenye. A verseny célja egyrészt a vitakultúra fejlesztése, másrészt az egyesületünk értékrendjébe tartozó témák terjesztése a fiatalok között.

  Bővebben


 • Karig Sára-díj felhívás

  Karig Sára-díj felhívás…

  Bővebben


 • Hernádszentandrási könyvosztás

  Az idei decemberi osztásokra a Betűtészta Kiadó 3.000 darab könyvet ajánlott fel. Ennek köszönhetően december 4-én útnak indultunk, hogy a projekt keretein belül most Hernádszentandráson osszunk könyveket. Ez egy új élmény volt a csapat számára, hiszen a covid majd később karácsonyi meglepetés miatt nem tudtunk személyesen osztani így az, hogy a kezükbe adhassuk a könyvet…

  Bővebben


 • Workshop – 2022.11.28

  A Raul Wallenberg Emberség Háza Egyesület és a BMSzC Neumann János Informatikai Technikum mini konferenciát és workshopot szervezett 2022. november 28-án középiskolás diákok számára.

  Bővebben


 • Licit

  Licit!

  Bővebben


 • Bánk:Párbeszéd a hétköznapi emberségről Montage videó

  Bővebben


 • Egyesületünk Közleménye, mely 2022. szeptember 21-én jelent meg az MTI OS honlapján.

  A Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület egy éve alakult meg. Első önálló programjára a közel múltban került sor „Párbeszéd a hétköznapi emberségről” címmel. Az összejövetelen kifejezésre juttattuk mindazt, amit az alapszabályunkban megfogalmaztunk: lehetőséget adni, elsődlegesen a fiataloknak, de minden állampolgárnak, a humanista értékek fejlesztésére, ami elősegíti, hogy az egyén egyenértékű tagja legyen közösségének. Munkánkba életkortól,…

  Bővebben


 • Viszontlátásra Katarina!

  Katarina Szécsi Åsbrink tanácsos – nagykövethelyettes asszony budapesti mandátuma lejár. Egyesületünk tagjai úgy döntöttek, hogy Katarina Szécsi Åsbrinkot – elsőként az egyesület történetében – tiszteletbeli taggá választjuk. 2022. augusztus 11-én a Svéd Nagykövetségen köszöntünk el tőle, ahol átadtuk az erről szóló oklevelet és egy kis ajándékcsomaggal kedveskedtünk Neki.

  Bővebben


 • Párbeszéd a hétköznapi emberségről

  Egyesületünk augusztus 7-én Bánkon tartott egész napos találkozót, Az értékes előadások mellett az alakuló ifjúsági tagozat képviselői mutatták be jótékonysági tevékenységeiket és beszámoltak további terveikről. A résztvevő egyesületi tagok és a meghívott vendégek azzal a reménnyel távoztak, hogy még sok ilyen konferencia lesz a jövőben.

  Bővebben


 • Young Courage díj eredményhirdetése

  Június 22-én Svédország budapesti nagykövetségén kis ünnepség keretében ismertették a svéd Raoul Wallenberg Academy által alapított Young Courage (Fiatal Kurázsi) díj idei nyerteseinek nevét. A díj átadására augusztus 27-én Stockholmban kerül sor, amire meghívták a következő magyar nyerteseket: Markovics Anna, Dombi Miksa.

  Bővebben


 • Emberség díjak átadása

  Egyesületünk 2022-ben megalapította és június 22-én első alkalommal kiosztotta az “Emberség Díjat” a következő személyeknek: Ábrahám Lara, Berczi Dorka, Ködmön Kristóf, Krauth Eszter és Kuru János.

  Bővebben


 • Séta az emberség útján

  2022. május 5-én felkérést kaptunk, hogy Ann Westerberget, – aki a svédországi Raoul Wallenberg Academy egyik alapító tagja – és férjét kísérjük el arra a sétára, ami felidézi az embermentők útját, tevékenységét, különös tekintettel Raoul Wallenberg és munkatársai emberfeletti küzdelmére.

  Bővebben


 • Tuka Ágnes előadása

  2022. március 21-én a pécsi Leöwey Klára Gimnázium 11. f. magyar-francia két tanítási nyelvű osztályában Dr. Tuka Ágnes megtartotta kiselőadását “Az identitás kérdőjelei” címmel. A francia szakos tanárnő – Radványi Krisztina segítségével – az osztályfőnöki óra keretében egy kiselőadás után a diákok reagáltak a felvetett kérdésekre.

  Bővebben


 • Könyvadományok gyermekotthonokba

  Simon Szonja 2021. áprilisában közel 4 ezer a – Betűtészta Kiadó által felajánlott – könyvadományt vitt el gyermekotthonokba, ifjúságpszichiátriákra, egyéb segítő alapítványokba. Ezután csatlakozott projektjével a Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesülethez. Decemberben a Pagony kiadó könyveit szállította e különleges módon gyerekeknek.

  Bővebben


 • Young Courage 2022

  2022-ben a Svéd Nagykövetség újra meghirdette a nemzetközi Young Courage díjat, amelyet olyan 13 és 20 év közötti fiatalok érdemelhetik ki, akik valamilyen egyedi cselekedetük vagy rendszeres tevékenységük által tettek bizonyságot civil kurázsijukról. A jelentkezések lezárultak, kiértékelésük folyamatban van. Beszámoló a tavalyi magyar díjazottakról.

  Bővebben


„Z” generáció és a Gaudiopolis tábor

2024. augusztus 21-25. Bánk

További információ, jelentkezés:
https://www.wallenberghaz.hu/felhivas/

A hónap idézete:
"A csend a kínzót ösztönzi, soha nem a megkínzottat”
- Elie Wiesel

X